Eilen olin ohjaamassa huonokuntoista väkeä liikunnan alkuun. Paikalla olleen ryhmän suurin ihmetyksen aihe oli se, että miten ihmeessä he ovat päästäneet itsensä tähän kuntoon. Iän kertyessä kuntoremontin aloittaminen on hitaampaa, muttei suinkaan mahdotonta.

Nykyisin kiinnitetään onneksi huomiota ikäihmisten liikuntaan aivan uudella tavalla.Kunnossa kaiken ikää ja muut vastaavat projektit ovat aivan loistavia. Samoin iäkkäämpien vertaisohjaajat, joissa esimerkiksi parempi kuntoisesta eläkeläisestä koulutetaan huonokuntoisempien luona käyvä vertaisohjaaja fysioterapeutin ohjeiden mukaan tai kestovaarien kuntosaliryhmät, joihin on valtava tunku. Esimerkiksi Kuopiossa on valtava tungos uimahallissa heti arkiaamuisin. Yli 70-vuotiaiden seniorikortilla kuntoilu kaupungin liikuntapaikoissa on liki ilmaista. Mikäs sen mukavampaa!

Oma projektini etenee hissukseen - ja mikä parasta, hermoja kiristelemättä. Pienillä muutoksilla arjen rytmiin tekee ihmeitä. Näkkileipädieetit ja muut vastaavat vievät kilot nopeasti, mutta ne tulevat helposti humpsahtamalla takaisin. Koko projektini tarkoituksena on alusta loppuun hyvä olo ja pysyvä elämäntapamuutos. Hiljaa hyvä tulee.

Kiitokset kannustavista viesteistä, mitä olen teiltä lukijoilta saanut!

Päivän speksit: 73 kg, BMI 29,6