Ennen pitkää viikonloppua iski paniikki: kaikki housut pyykissä, mitä päälle? Päätin kokeilla aiemmin puristaneita ja oikeastaan ihan kokonaan pieniksi jääneitä farkkuja. Hups, ne sujahtivat ongelmitta jalkaan, eivätkä painaneet mistään. Ihanaa! Olenkin tämän viikonlopun aikana pohtinut sitä, että nykyinen mukava muoti pitkine tunikoineen edesauttaa mahan kerryttämistä. Jos makkarankuorivaatteet olisivat muodissa, laihdutus olisi enemmän pop koska kaikki näkyisi.

Painoni nousi rasvakrapulakauden jälkeen alkulukemiinsa, mutta tippui taas 73,5 kiloon. Äsken vaaka näytti 74 kg iltapainona, muut ovat olleet aamulukemia - näin ollen sitä ei päivän speksiksi lueta. Nyt viikonloppu on taas takana ja arkirutiinit alkakoon. Viikonloppuna oli syytä juhlaan, muttei makeisiin herkkuihin.

Pohdin aikani, kuinka ratkaisisin joskus iltaisin iskevän makean himoni ja pystyisin estämään sokerin lisäämisen sokeriin, puuroon, viiliin tai johonkin muuhun. Pohdin eri makeutusaineita ja etenkin äitini suosikin Makosen hankintaa. Päädyin kuitenkin siihen, että en osta sokeria tai makeutusainetta lainkaan kakkosasunnolleni. Sitä mitä ei ole, ei voi käyttää. Lähimpään kauppaan on matkaa pari kilometriä, joten motivaation täytyy olla todella kova tänne iltamyöhällä lähtemiseen. Kun autoakaan ei pidä lämmityksessä jatkuvasti, se hidastaa makean tarvetta vähintään tunnilla näillä pakkasilla.