Tänä aamuna herätessäni olin aivan varma, että mahani on pienentynyt yön aikana. Se ei jotenkin roikkunut enää yhtä lailla edessä ja tuntui siltä, että akseli on kääntyessä lyhyempi. Puntari näytti painon laskua puoli kiloa eilisestä, mutta vointi oli kevyt. Tässä vaiheessa tuntuu, että projekti etenee ongelmitta - missään vaiheessa minun ei ole tarvinnut nälkiintyä, kurjistua tai taistella suuria houkutuksia vastaan. Olen syönyt myös muutaman siivun pullaa ja mokkapalan. Kokonaisuudessaan nälän tunne ja ruuan tarve on jotenkin vähentynyt.

Proteiinien merkityksestä kuulee sitä sun tätä. Hiilihydraattien korvaaminen proteiineilla auttaa ainakin osaa ylipainoisista pääsemään painonhallinnassa parempaan suuntaan. Ilmeisesti proteiinien osuuden lisäämisestä ei ole myöskään haittaa. Kela on tiivistänyt tutkimustietoa aiheesta sivuilleen. Olennaisinta on kuitenkin energian määrä. Kaavahan on suhteellisen palikka: jos syöt enemmän kuin kulutat, paino nousee ja jos syöt vähemmän kuin kulutat, paino laskee.

Proteiinit korostuvat lihasten kasvattajilla. Lisäravinteita on tarjolla kilokaupalla ja ilmeisesti kauppa kannattaa. Raejuusto ja kanafilee ovat todennäköisesti ihan yhtä hyvä juttu. Omaa kokemustahan minulla ei asiasta ole, mutta oman lajini piirissä ei silloin aikoinaan lisäravinnekulttuuria ollut, mutta emmeköhän aika timmissä kunnossa olleet.

Etunojatreenit jatkuvat ja kehitys on nopeaa. Minuutti menee jo sutjakasti ja keskivartalon tukikorsetti rakentuu. Ryhtiliikkeitä.

Päivän speksit: 73 kg, BMI 29,6