Viikonloppu - toisin sanottuna hiukan rentoutta syömisiin. Mikä parasta, kahvia ja teetä saa joka päivä juoda juuri niin paljon kuin huvittaa - kunhan ei lisää kuppiin sokeria. Suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa tilastojen mukaan. Minäkin olen liukunut hiljalleen aamuteestä aamukahvin puolelle. Ennen en keittänyt koskaan kahvia itselleni, mutta nyt näin on päässyt käymään ainakin kolme kertaa.

Kahvin terveysvaikutuksia yritetty nostaa pinnalle parin viime vuoden ajan. Eniten näyttöä taitaa olla kahvin edullisesta vaikutuksesta tyypin II diabeteksen - mutta kahviteollisuuden ylläpitämienkin Kahvinet-sivujen mukaan on ennenaikaista rummuttaa kahvia tältä osin. Kuopiolainen tutkimus on sitä mieltä, että kahvin juonti keski-iässä vähentäisi myöhäisemmän iän dementiariskiä, tiivistelmä tästä ja muista tutkimuksita löytyy samoinlta sivuilta, parhaiten Kahvi ja terveys -osiosta.

Jos kahvia juo liikaa, sen huomaa: närästää, oksettaa, vapisuttaa. Mutta onneksi ennen tätä, ainakin minun suussani, kahvi rupeaa maistumaan pahalta. Kahvi on myös diureetti - joten ihan syystä paremmissa ravintoloissa pöytään tuodaan aina kahvikupin lisäksi myös yhtä suuri vesilasi.

Ulkona on niin kamalan kylmä, että jatkan vatsalihastreenejä (vessassa, jottei projekti paljastu kanssaeläjälle) ja vaihdoin perjantaisen lenkin keilailuun kaverin kanssa. Hyvää pakaratreeniä sekin!